top of page
designer patricia braune

Patricia Braune

Na 20 jaar in de reclamewereld als grafisch ontwerper en art director te hebben gewerkt, begon Patricia aan een nieuwe carrière in oppervlaktedesign, waar ze al snel verliefd op werd. Werkend vanuit haar studio in Sydney, stelt de discipline haar in staat om haar sterke oog voor compositie te combineren met haar passie voor mooie handillustraties, waardoor haar kenmerkende stijl ontstaat.

Geboren in Brazilië, opgegroeid in Zuid-Afrika en nu woonachtig in Sydney, is Patricia echt een kind van de wereld. Ze zoekt graag naar nieuwe mondiale invloeden voor haar werk, dat meestal uit de natuurlijke omgeving komt.

"Ik hou van reizen en als ik aan het wandelen ben, zie ik vaak een bloem, boom of bladeren die ik fotografeer en onderzoek, wat uiteindelijk een ontwerp in een collectie wordt", zegt ze. “Omdat ik aspecten uit de natuur haal, is mijn inspiratie eindeloos.”

Patricia's werk begint als pen op papier en legt alle details, bewegingen en vormen van haar onderwerp vast. Haar ontwerpen zijn decoratief, met een dromerige kwaliteit.

bottom of page