top of page
designer tharien smith

Tharien Smith

Tharien studeerde een diploma in textielontwerp aan de Tshwane-universiteit in Pretoria, en cursussen in fotografie en beeldende kunst, evenals een certificaat in interieurontwerp.
Tijdens haar carrière heeft Tharien een breed scala aan producten ontworpen voor verschillende toepassingen – zoals stoffering, kleding voor de mode-industrie, maar ook keramiek en abstracte illustraties.

Ze houdt ervan technieken als chiascuro toe te passen, of het contrast tussen licht en donker effectief te gebruiken, evenals de finobacci-reeks, die in wezen de balans bepaalt van elementen binnen een stuk dat aantrekkelijker is voor het oog.

Haar stijl is bijna elclectisch in de zin dat Tharien zo'n breed scala aan ontwerpen heeft gemaakt, van abstract geschilderde werken tot mooie illustraties, dat haar capaciteiten via een verscheidenheid aan media en thema's worden gedragen. Ze is ook een fervent natuurliefhebber en heeft deze serie prachtige, op protea geïnspireerde wallpapers voor ons gemaakt.

De balans van de bloemencompositie, naast haar effectieve gebruik van kleur en contrast, maakt deze ontwerpen tot een geweldige aanvulling op elke woonruimte.

bottom of page