top of page
designer SARAH CORYNEN

Sarah Corynen

Sarah Corynen is een Belgische ontwerper en kunstenares, oorspronkelijk opgeleid in modeontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, studeerde af in 1993. Ze is al vele jaren werkzaam in de mode-industrie en aanverwante gebieden.
Gaandeweg ging ze zich meer toeleggen op de grafische en experimentele kant van haar werk en tegelijkertijd beperkte ze haar modewerk tot het breiwerkmedium.

Naast het breiwerk bleef ze tekeningen, grafische kunstwerken en objecten maken met verschillende media zoals zwarte Oost-Indische inkt, gekleurde stiften, karton, acrylkleuren, enz. In de afgelopen jaren heeft ze een oeuvre ontwikkeld waarin toegepaste en autonome kunst naast elkaar bestaan. Sarah vindt vooral inspiratie in dagelijkse situaties, de natuur, dieren… In al haar werk probeert ze een grafische taal te behouden die gedurfd, eenvoudig, brutaal, geestig, rechttoe rechtaan en met een vleugje humor is. In februari 2014 startte Sarah Corynen haar eigen creatieve studio en toonde ze haar tekeningen voor het eerst op de textielbeurzen Première Vision in Parijs en Heimtextil in Frankfurt. 

bottom of page